Sposób przygotowania

Do miski wbić 4 jajka,dodać 1 szklankę cukru i opakowanie cukru waniliowego.Wszystko dokładnie zmiksować.Następnie dodać 2 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia,200 ml wody.Wszystko dokładnie zmiksować.Powstałe ciasto podzielić na pół.Do pierwszej części ciasta dodać 1 opakowanie kisielu cytrynowego,dokładnie wymieszać.Do drugiej części ciasta dodać 2 łyżki kakao,dokładnie wymieszać.Prodiż wysmarować masłem lub margaryną i posypać mąką.Wlać ciasto z kisielem,następnie ciasto z kakao.Piec przez 45 minut.
Gorące ciasto wyjąć z prodiża,przekroić na 2 placki i zostawić do ostygnięcia.Gdy ostygną nasączyć słodką herbatą z cytryną.
Do miski wlać 200 ml mleka,dodać krem do tortów,miksować,stopniowo dodawać margarynę.Gotową masą przełożyć ciasto.Polać je polewą czekoladową i posypać kolorową posypką.Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    czarnaMi

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    znakomite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    PYSZNE
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !