Sposób przygotowania

Selery obierz, umyj, pokrój w słupki. Gotuj 3-4 minuty w posolonej wodzie, odcedź. Papryki przetnij na połówki, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Obierz cebule i potnij w cienkie talarki. Warzywa wymieszaj i powkładaj do słoików. Do każdego włóż 2 gałązki kopru.
Przyrządź zalewę: Wodę wymieszaj z octem, dodaj gorczycę, listki laurowe, pieprz oraz sól i cukier do smaku. Gotuj 10 minut. Lekko przestudź.
Ciepłą marynatą zalej składniki w słoikach. Do każdego wlej łyżkę oleju. Słoiki szczelnie zamknij. Pasteryzuj około 20 minut w temperaturze 85 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁGORZATA79

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !