Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić, wlać kilka łyżek oleju na patelnię i przesmażyć, nie przykrywając, bo straci kolor.Kto lubi, może do smażenia szpinaku dodać drobno pokrojony czosnek lub cebulę. Doprawić solą i pieprzem, wystudzic. W misce roztrzepać widelcem jajka, mieszając dodać olej i połowę wody.Dodać przestudzony szpinak, wymieszać. Stopniowo, mieszając , wsypywać mąkę i proszek do pieczenia, dodać resztę wody i szczyptę soli.Jeśli ciasto będzie za gęste, dodac więcej wody. Wysmarować dno naczynia tłuszczem, wlać ciasto i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 15 minut na 600 W ( wtedy ma piękny kolor), albo do piekarnika na pół godziny na 175 C. Można jeść na ciepło i na zimno. Dobry jest z sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    takich pyszności nie robiłam
  • 0
    sailor_moon_by_hellbat_silt
    Opublikowano

    kwiatek673

    uwielbiam ten placek <3

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !