Sposób przygotowania

Wieprzowinę dokładnie umyć, natrzeć solą i pieprzem. Włożyć do rondla, wlać piwo, dodać obraną i drobno pokrojoną włoszczyznę oraz gęsty przecier pomidorowy. Rondel postawić na ogniu, a gdy piwo zacznie wrzeć - gotować na małym ogniu, pod niezbyt szczelnym przykryciem około 1 godziny. Ugotowane, miękkie mięso wyjąć z wywaru, wywar przecedzić przez sito i dodać do niego łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszanej z małą ilością zimnej wody. Sos zagotować i gdy zgęstnieje dodać sok z cytryny, mielony pieprz i ewentualnie dosolić. Mięso pokroić w porcje, włożyć do sosu, raz tylko krótko zagotować. Potrawa gotowa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fajne bo z piwkiem :P
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    ale smaczne musi być
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    z piwem jeszcze nie piekłam ale spróbuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wieprzowina się upiła gdy się w piwie zanurzyła , potem nam posmakowała , gdy gosposia ją podała...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    apetyczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !