Sposób przygotowania

Naleśniki przyrządzić według jednego z podanych przeze mnie wcześniej przepisów albo po swojemu. Potrzebować będziemy ok. 15 naleśników. Kapustę przepłukać, osączyć, włożyć do garnka. Suszone grzyby namoczyć w wodzie, osączyć, pokroić, dodać do kapusty. Pomidor umyć, pokroić i także dodać. Dolać wody i dusić do miękkości kapusty - około godzinę. Następnie osączyć i przemielić maszynką razem z obraną, posiekaną i podsmażoną na niewielkiej ilości oleju cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać na naleśniki, zwijać w krokiety, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jakie \"przypakowane\" :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !