Sposób przygotowania

Do miski wsypać mąkę,dodać 3 jajka,mleko,wodę,olej,proszek do pieczenia i sól do smaku.Wszystko dokładnie zmiksować i smażyć na nasmarowanej tłuszczem patelni.Usmażone placki ostudzić,następnie w każdy placek zawinąć farsz z kapusty i grzybów,obtoczyć naleśnik w roztrzepanym i osolonym jajku,następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Farsz:Do garnka wlać 3 szklanki wody,wrzucić pokrojoną słodką i kwaśną kapustę,dodać umyte grzyby,kostkę rosołową grzybową.Wszystko gotować do miękkości.Po ugotowaniu kapustę i grzyby odsączyć od wody,rozdrobnić wg uznania,doprawić pieprzem i solą do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko.....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !