Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kwadraty. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu (z nieco mniejszą ilością mleka - aby był nieco gęstszy), przestudzić. Wiśnie rozmrozić i osączyć. Kwadraty ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Na środek każdego kwadratu wyłożyć budyń, ułożyć na nim owoce i lekko je docisnąć. Brzeg każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać odrobiną cukru. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    Fajny pomysł. Do ulubionych
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !