BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Do wywaru z rosołu ( mi został z wczoraj ) dodać 1 udko. Gotować około 20 min. Po 20 min wsypać zupe morożoną kalafiorową ( Ja kupiłam z Hortexu ). Gotować około 15 min. Po tym czasie dodać 4 płaskie łyżki ryżu i koperek. Gotować do miękkości. Następnie wyciągamy z zupy udko, skubiemy i siekamy. Pokrojone z powrotem wrzucamy do zupy. Podbijamy mąką i śmietaną. ( do kubka wsypujemy 1 łyżkę mąki i dolewamy zimnej wody, mieszamy blenderem, następnie dodajemy szczyptę soli i 2 łyżki śmietany, znowu mieszamy. Dolewamy do zupki, którą wcześniej zdejmujemy z ognia).

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    Pycha, u mnie tez kalafiorowa była:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha, bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !