Sposób przygotowania

Ser należy zemleć 2 razy przez maszynkę, można również kupić gotową masę sernikową.
Masło ucieram w makutrze dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder. Następnie Na przemian dodajemy po 1 żółtku i 2 łyżeczki sera. Gdy dodamy już wszytskie żółtka ( 8 szt.) i ser wsypujemy stopniowo 2 budynie w proszku, cały czas ucierając masę. Budyń wsypujemy po to aby masa nam zgęstniała. Wszystko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy 1 opakowanie skórki pomarańczy i ok. 2 garście rodzynek. Delikatnie mieszamy. Wlewamy olejek. W osobnej miseczce ubijamy mikserem biała na sztywno. Dodajemy do masy sernikowej delikatnie mieszając. Gotową masę przelewamy do blaszki. Dno i boki blaszki należy wcześniej wysmarować margaryną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach około 50 min. Po około 30 min wierzch sernika przykrywamy folią aluminiową żeby zabardzo nam się nie spiekł. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    Miałam okazje jeść. Pyszny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !