Sposób przygotowania

Mieszamy cukier ze skwarkami , jajkiem i aromatem. Dosypujemy mąke i proszek do pieczenia , zagniatamy (można dodać śmietane). ciasto wałkujemy na 0.5cm i wycinamy ciastka. Smarujemy je białkiem posypujemy cukrem i makiem , układamy na posmarowaną blaszkę i pieczemy na złoty kolor:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe ale bym nie zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    słyszałam,że są bardzo smaczne takie ciasteczka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    są bardzo smaczne i jak je pierwszy raz jadłam to nic o skwarkach nie wiedziałam. A jak by mi powiedział ktoś przed zjedzeniem to bym niezjadła ani jednego.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piekę też taki naprawdę pycha a skwarek nie widać ani nie czuć
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne polecam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyyycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    kiedyś miałam okazję spróbować są dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Nie dawno myślałam czy ma ktoś przepis na takie ciastka . Pamiętam z dzieciństwa jak piekła babcia a już niestety upłynęło ponad 40 lat , przepis nie pozostał . Pamiętam , że były bardzo smaczne te ciasteczka . Tylko skąd skwarków . Nie używam w ogóle słoniny , smalcu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !