Sposób przygotowania

Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać na końcu. Wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównać i piec ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień ew jak ciasto wystygnie całkowicie, wykonać polewę czekoladową. Kakao, cukier i wodę zagotować. Dodać rum i zapach. Wymieszać. Ostudzić.
Ciasto pokroić w kostkę. Obtoczyć kostki w polewie a nastepnie w wiórkach kokosowych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pięknie wyglądają i na pewno dobrze smakują :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    oryginalne są BOSKIE! te mniej oryginalne...też pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    do kawusi...na pochmurny dzień...rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować :) Wyglądają smakowicie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    super sprawa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    emilia11

    proste-wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !