MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc. Grzyby również umyć i namoczyć na noc w niewielkiej ilości wody. Fasolę i grzyby odcedzić, grzyby pokroić w paski. Grzyby i fasolę zalać rosołem, gotować ok. 1 godziny. Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Zasmażkę wlać do zupy, zagotować, przyprawić do smaku pieprzem i solą, jajka obrać, pokroić w ćwiartki lub ósemki. Zupę podawać z jajkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !