Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć na noc. Grzyby również umyć i namoczyć na noc w niewielkiej ilości wody. Fasolę i grzyby odcedzić, grzyby pokroić w paski. Grzyby i fasolę zalać rosołem, gotować ok. 1 godziny. Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Masło rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Zasmażkę wlać do zupy, zagotować, przyprawić do smaku pieprzem i solą, jajka obrać, pokroić w ćwiartki lub ósemki. Zupę podawać z jajkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pyszna zupka musi być
  • 1
    original
    Opublikowano

    rudamonia81

    FAJNY POMYSŁ NA PYSZNĄ ZUPKE
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    w sam raz na chłodne dni
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !