Sposób przygotowania

Pokrojony boczek wytopić na oleju, skwarki wyjąć na tależyk. Na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę, pomidory obrać ze skorki, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i dusić około 10 min. Świeży groszek wsypać do wody i gotować około 6 minut, dodajac pół łyżeczki cukru, odcedzić, wsypać do sosu,dodać paprykę, wymieszać. Przyprawić do smaku przyprawą do zup w płynie. Posypać skwarkami z boczku i zieleniną. Podawać z ziemniakami i porcją miesa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ciekawy przepis :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takiej potrawy nie jadłam ale kusi smakiem i wyglądem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !