Sposób przygotowania

oczyścić pieczarki i cebulę, drobno pokroić i usmażyć. Wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki. Doprawić do smaku i chwilkę podsmażyć.
Ciasto: 1 szk mąki
1 szkl wody
5 łyżek margaryny
5 jajek
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sol

wodę zagotować z margaryną i solą.wsypać mąkę, rozmieszać, lekko podgrzewać, do czasu aż ciasto będzie gładkie. Odstawić garnek i ciasto lekko wystudzić. Następnie wbijać po 1 jajku dobrze wyrabiając, następnie dodać proszek do pieczenia. Blachę wysmarować mąką i posypać bułka tartą. Ciasto wykładać na blachę szprycą i zataczać kręgi o średnicy 5-6 cm, Piec w temp 180 stopni. Po upieczeniu zdjąć ptysie z blachy, rozkroić w pól i nakładać nadzienie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !