Sposób przygotowania

Oczyszczone strąki fasoli ugotować w wodzie z cukrem, miękką odcedzić, oprószyć solą i mielona papryką. Z mąki, jajka, soli, wody i łyżki oleju zrobić ciasto. Ugotowane strąki fasoli moczyć w cieście i kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis, wart wypróbowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapewne pyszna jest taka fasolka,a nazwa intrygująca:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !