Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granita pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

świeżego soku z pomarańczy szklanka
cukru 2 łyżki
otarta skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Granita pomarańczowa

Do garnka wlać szklankę wody, wsypać cukier i dodać skórkę z cytryny, zagotować, po czym wlać sok. Schłodzić i włożyć do zamrażarki. Kiedy na brzegach naczynia pojawią się kryształki, wymieszać napój łyżką, po czym ponownie wstawić do zamrażarki. Postępować tak do momentu, gdy cały napój nie zamieni się w kaszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 27.05.2012 13:59
a ja bez cukru
Zoso 17.04.2011 21:31
dodałbym wódkę :)
maciek7 23.03.2011 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak