Przepis i sposób przygotowania na: Pierniki
mąkę połączyć z przyprawami, soda, kakao, cukrem, wlać margarynę z miodem, jajko.
Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na co najmniej 24 godziny. Piec 15-20 minut w temp 160 stopni
mąka | 1/2 kg |
cukier puder | 25 dag |
margaryna | 1 kostka |
jajko | 1 sztuka |
miód prawdziwy | 10 dag |
miód sztuczny | 10 dag |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 paczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
kakao | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: