Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy w 0,5 szklance ciepłego mleka z 1 łyżką cukru i łyżka mąki, odstawiamy do wyrośnięcia.
Roztopić margarynę. 5 żółtek ubić z cukrem. Białka ubić na puch.

Mąkę wsypać do miski dodać, żółtka, białka, drożdże, rozpuszczoną marynatę, i pozostałe ciepłe mleko. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.

Do sera dodajemy jedno jajko, budyń, cukier puder i miksujemy na gładka masę.

Wyrośnięte ciasto, wykładamy na stolnicę, lekko rozciągamy, szklanka wycinamy kółka, na których kładziemy ser i formujemy bułeczki.

Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20 min na 170 - 180 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !