Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z sodą tworząc górę. We głębienie wlewamy rozpuszczony miód,dodajemy przyprawy do piernika,cukier puder, tłuszcz,jajko.Zagniatamy i wyrabiamy aż ciasto będzie lśniące. Formujemy kulę. Odkrawamy z niej część i wałkujemy na grubość pół centymetra. Za pomocą foremek wykrawamy różne kształty pierniczków.
Surowe pierniczki układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 190 stopni przez około 10 minut.Gotowe pierniczki lukrujemy i ozdabiamy.Przechowujemy w słoju lub szczelnie zamkniętym metalowym pojemniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    grumko

    Znak, że coraz bliżej święta;-)
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jakie piękne,kolorowe:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo fajne:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Wyglądają super dzieci będą miały wspaniałą zabawę
  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Mój synek byłby wniebowzięty gdyby takie zobaczył:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    warto zrobić w sam raz na święta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jakie śliczne, az ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Kolorowe, w sam raz na choinkę :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Zapachniało korzeniami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne i pi?kne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    jakie kolorowe te pierniczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !