Sposób przygotowania

Białka ubić na pianę, gdy jest sztywna ubijać w dalszym ciągu dodając po łyżce cukru. Pod koniec ubijania dodać posiekane migdały i cukier waniliowy. Naczynie z pianą położyć na parze i ubijać jeszcze 15 min. Blachy wyłożyć pergaminem i wysmarować tłuszczem. Wyciskać za pomocą tulejki lub nakładać łyżeczką niewielkie bezy. Włożyć do piekarnika o temp. 90 stopni i pozostawić do wysuszenia, nie powinny się zrumienić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    często piekę dla dzieci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię bezy
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne bezy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !