Sposób przygotowania

Kapustę odcedzić, zalać wodą, wrzucić mięso z indyka i ugotować do miękkości. Następnie wyjąć obrać z mięsa i pokroić w kawałki, dodać mięso spowrotem do kapusty. Kaszę jęczmienną opłukać, osączyć. Dodać do wrzącego kapusty, przyprawić solą i pieprzem, kminkiem, liściem laurowym, zielem angielskim i kucharkiem. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wszystkie te warzywa dodać do kapusty z indykiem. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na podgardlu również pokrojonym w kostkę. Wszystko razem połączyć i nadal gotować aż produkty połączą się smakiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pomysłowe,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też tak myślę ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pysznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    znakomite!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    jest pyszny robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ja jeszcze nigdy tego dania nie robiłam a zapowiada się bardzo smacznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pycha,lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące połączenie, w sam raz na obiad w tak zimny zimowy dzień , jak dziś.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    nigdy nie słyszałam aby do kapusty dodawać kaszę ale to jest dobry pomysł na jakieś urozmaicenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !