Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem dodając po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć na brytfannę wyłożoną pergaminem, do drugiej dodać kakao i dwie łyżki wody, wyłożyć na jasne ciasto. Na wierzchu dość gęsto rozłożyć owoce. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 45 min. Gdy ciasto wystygnie wyłożyć masę budyniowa i oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    moje ulubione ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ze sliwkami jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !