Sposób przygotowania

Mąkę wsypać na stolnicę, zrobić wgłębienie, dodać żółtka, sol, śmietanę, spirytus. Nożem wymieszać wszystkie składniki a następnie dokładnie ciasto wyrobić. Cienko rozwałkować , pokroić na pasy nożem lub radełkiem, porobić w środku każdego pasa nacięcie, przewinąć. Smażyć w szerokim płaskim naczyniu. Osączone z tłuszczu posypać cukrem pudrem z wanilią.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    moje ulubione słodkości
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawe czy znajdzie się ktoś,kto nie lubi faworków????są pyszne:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    ja również uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszne,dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !