Sposób przygotowania

Paprykę całą wrzucić do wrzącej wody, wyjąć i ostudzić. Odciąć szypułki, wyjąć nasiona, pokroić w kostkę, włożyć do słoików. Do każdego słoika na wierzch wsypać odrobinę soli, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka z woda, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około 20 min. Wynieść w chłodne miejsce paprykę taką używać do lecza lub sosu.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taką papryke ale do drugiego dania
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zrobię sobie taką w tym roku;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię podobnie - polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,ja do tej pory papryke mroziłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    mniam ,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    idealna ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !