Sposób przygotowania

Polędwiczki opłukać, osuszyć, pokroić na 2 cm plastry i lekko rozgnieść dłonią. Oprószyć solą i pieprzem.

Połączyć olej balsamiczny z octem, dodać ziarna kolorowego pieprzu, liście laurowe (połowę pokruszyć) i pokrojone drobno papryczki. Wszystko razem wymieszać.

Każdą porcję mięsa posmarować przygotowaną marynatą i odstawić w chłodne miejsce na ok godzinę.

Mięso wraz z marynatą ułożyć na folii aluminiowej (każdą porcję oddzielnie) zawinąć, włożyć do piekarnika i piec ok. 10 - 15 minut. W połowie pieczenia rozinąc folię, obrócić mięso na drugą stronę. Można podawać w odwiniętej folii razem z bagietką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !