Sposób przygotowania

Do garnka wlać 3 litry wody, włączyć gaz, wrzucić pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i opieczoną nad gazem cebulę. Następnie umyć i obrać warzywa: marchewki, pietruszkę, seler i por, pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do garnka. Dorzucić także opłukane: natkę pietruszki i liść selera. Mięso opłukać i wrzucić do wody, kiedy ta zacznie się gotować, po czym zmniejszyć płomień na mały. Rosół powinien delikatnie wrzeć, nie gotować się. Białko z mięsa, które pojawi się na powierzchni zebrać łyżką. Gotować do momentu, gdy warzywa i mięso będą miękkie. Następnie dosolić do smaku. Podawać z makaronem nitkami i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam rosół
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marmar

    dziś rosołek a jutro pomidorówka taki zestaw lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    mój ulubiony
  • 0
    original
    Opublikowano

    maadzia19

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !