Sposób przygotowania

Wiśnie wsyp do rondelka, dodaj cynamon i brązowy cukier.Zalej sokiem wiśniowym i gotuj około 10-15 minut, odparowując sok. Następnie usuń cynamon, a owoce zmiksuj na gładki mus. Ostudź wstawiając garnek z musem do zimnej wody i wymieszaj. Mocno schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dosypując cukier waniliowy i ostrożnie dolewając małe porcje koniaku. Na spód 4 pucharków deserowych włóż po małej porcji mocno ochłodzonego musu wiśniowego.Przykryj porcją śmietanki, a na śmietance umieść resztę musu. Deser udekoruj listkiem mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zdrowy deser.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam wiśnie i wszystko co z nimi związane, więc strasznie dziękuję Ci za ten przepis, bo na pewno go wypróbuję!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !