Sposób przygotowania

Mięso kroimy w paski, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, curry. Smażymy na patelni na oliwie z oliwek.
Sos pomidorowy - do potartych pomidorów dodajemy przyprawy - sól, pieprz, czosnek, liśc laurowy, oregano, chili oraz oliwę z oliwek. Trzymamy na średnim ogniu ok. 20 minut. Gdy potrzeba dodajemy wodę.
Do gotowego mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Mieszamy. Dodajemy sos pomidorowy. Mieszamy. Trzymamy na ogniu ok. 3 - 5 minut.
Podajemy do zjedzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo mi się podoba ten przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Aż chce się zjeść :)
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !