Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego dodać jajko, zrumienioną na oleju drobno poszatkowaną cebulę, namoczoną i osączoną bułkę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wyrobić z tego jednolitą masę. Kupić tyle pieczarek, ile chcemy przygotować kotletów mielonych. Pieczarki dokładnie umyć i obrać ze skórki, usuwając nóżki. Wziąć tyle mięsa mielonego, ile normalnie na kotlet mielony, nieco rozpłaszczyć, włożyć do środka kapelusik pieczarki i dokładnie zakleić dookoła niego mięso, uformować kotlecik. Postąpić tak z pozostałymi pieczarkami. Smażyć obtoczone w tartej bułce na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ta potrawa jest super,polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszą być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    nigdy nie robiłam z pieczarkami, ale muszą być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !