Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich listków i poszatkować do miski. Zalać wrzątkiem i poczekać aż się trochę sparzy. Odcedzić. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć marchewkę. Szalotkę ze szczypiorkiem oraz koperek drobno posiekać i dodać wszystko do kapusty. Polać niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać niewielką ilość majonezu i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli surówka okaże się nieco za kwaśna, bądź za słona, dodać odrobinę cukru.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    dobre:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !