Sposób przygotowania

Kurczaka umyj i osusz. Natrzyj marynatą staropolską. Wstaw na godzin do lodówki. Przygotuj farsz: do mleka wrzuć oczyszczoną wątróbkę i bułkę. Gdy bułka zmieknie, odciśnij ją i pokrusz. Wątrobkę drobno posiekaj. Wrzuć do bułki. Dodaj zółtko i masło. Wymieszaj. Białko ubij na sztywno. Dodaj do farszu razem z posiekaną natką. Dopraw. Farszem nadziej kurczaka i dobrze go zepnij lub zwiąż. Ułóż w brytfance, a po bokach ułóż kilka kawałków masła. Z główki czosnku zetnij 1 cm plaster od góry i połóż na kurczaku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180st. na ok. godzinę ( na 15 min przed końcem pieczenia wyjmij czosnej i nasmaruj nim skórę kurczaka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !