Sposób przygotowania

Ciasto: margarynę utrzeć z 3 żółtkami i 1 szklanką cukru. Dodać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia , 4 łyżki śmietany i ubite białka, połączyć. Ciasto wyłożyć na blachę , na wierz mak.
Masa makowa:sparzyć 2 szklanki maku.Następnie zimny mak przepuścić przez maszynkę 3 razy. Mak utrzeć z 3 łyżkami masła 1 szklanką cukru pudru i 4 żółtkami. Do powstałej masy dodać ubite białka i rodzynki.

Piec w temp. 180stopni.
Czas pieczenia 45minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    siała baba mak a potem upiekła makowca
  • 1
    original
    Opublikowano

    gośka

    uwielbiam makowce
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    jedno z moich numerów 1

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !