Sposób przygotowania

Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wykroić z nich 4 kotlety, po czym delikatnie rozbić je tłuczkiem - ja to robię przez śniadaniowy woreczek foliowy, bo wówczas mięso się nie szarpie. Wszystkie rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, ser również pokroić w dość grube paski. Na jednym z końców każdego kotleta ułożyć pasek papryki i sera, po czym ściśle zawinąć w roladkę i dokładnie spiąć wykałaczką lub szpikulcem, aby podczas smażenia nie wypłynął ze środka ser. Każdą roladkę opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym włożyć na rozgrzany olej i usmażyć.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    dobre i pożywne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !