Sposób przygotowania

Owoce oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, podlać odrobiną wrzącej wody. Gotować pod przykryciem nie dłużej niż 3 minuty od momentu zagotowania. Rozgotowane owoce wyłożyć na gazę i odcisnąć sok. Zmierzyć ilość soku [na 1 litr soku dajemy 1 kg cukru]. Ogrzewać do momentu rozpuszczenia się cukru. Zebrać z wierzchu szumowiny. Gorącą galaretką napełniać słoiki, zakręcić, wystudzić

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zawsze chciałam spróbować zrobić samemu galaretkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !