Sposób przygotowania

Marchew myjemy, skrobiemy , płuczemy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Jabłka, jeśli mają zdrową skórkę nie obieramy, lecz po umyciu usuwamy gniazda nasienne i ścieramy wprost do marchewki skrapiając je sokiem z cytryny.
Doprawiamy do smaku solą, cukrem i jeśli ktoś lubi pieprzem cytrynowym.
Łączymy wszystko z oliwą.


Jest to promienno złocisty dodatek do potraw mięsnych, z jaj i ryżu

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    moja rodzinka bardzo lubi taką surówkę. Czasami dodaję jeszcze rodzynki.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    moja rodzinka bardzo lubi taką surówkę. Czasami dodaję jeszcze rodzynki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !