Sposób przygotowania

Wkładamy szpinak mrożony do garnak zalewamy ok 5 litrów wody i wstawiamy na gaz. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa oraz suszone grzyby . Wsypujemy ziele angielskie, liść laurowy i kostki rosołowe doprawiamy czosnkiem i pieprzem. Tak gotujemy ok 30 min. Gdy warzywa już są miękkie blenderem wszystko miksujemy do powstania kremu jednolitego. W oddzielnej miseczce wlewamy śmietanę i roztrzepujemy do roztrzepanej śmietany dolewamy gorącego kremu cały czas mieszając by się nam nie zwarzyło. Taką zaprawkę wlewamy do naszego kremu i pogotowujemy. wyłączamy z ognia.
Grzeanki:
Cienkie kromki z białego pieczywa wkładamy na rozgrzany olej obsmarzamy z obydwuch stron. Wyjmujemy na ręczniki papierowe by ściągnąć tłuszcz z kromek. kroimu je w paseczki i podajemy razem z kremem.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Rewelacja :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !