Sposób przygotowania

Cukier wraz z margaryną utrzeć, dodając pod koniec żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i cały czas ucierać. Ubić pianę z białek można dodać szczyptę soli wtedy piana ubije się szybciej i trwalej. Dodać do ciasta, a następnie delikatnie wymieszać by się wszystkie składniki pomieszały. Ciasto przelać do drugiej miseczki i dodać do nie kakao. i wymieszać. Następnie ciasto jasne wylać do keksówki a na wierzch wlać delikatnie ciasto ciemne. Żeby ciasto nam się ładnie ułożyło możemy przejechać delikatnie nożem po bokach formy by ciemne ciało się zlało bokami w głąb. Ciasto pieczemy 60 min. w temp. 180\'C. Po ostygnięciu polewamy ciasto polewą czekoladową i szybko wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Gosia_60

    pięknie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Było zdjęcie i znikło :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszelkiego rodzaju babki, a Twoja wygląda smakowicie :)
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super dzięki za przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    piękna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię babki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    smakowicie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    fajnie wyglada na stole
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !