Sposób przygotowania

Jabłka umyć dokładnie, upiec. gorące przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z cukrem i gotować od zawrzenia 5 - 10 minut. Gorącą masę wylać na papier pergaminowy, nasmarowany lekko oliwą. Warstwa musi mieć 3-4 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy masa wystygnie, przykryć pergaminem. odwrócić na drugą stronę, zdjąć pergamin i wycinać prostokąciki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej folią lub pergaminem i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Temperatura 30 - 40 st C. Suszyć 2h. Potem cukierki ostudzić i posypać cukrem pudrem. Takie cukierki można przechowywać w słoikach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    świetne na zdrowe cukierki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    kiedy robisz :)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ciekawy przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    Prosty deserek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    Prosty deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !