Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać 2 łyżki cukru i ubijając dalej, aż się rozpuści. Potem dodać resztę cukru i znów ubijać. Blachę wyłożyć pergaminem i kłaść łyżką kulki. Można też wycisnąć przez torebkę foliową z otworem. Włożyć do nagrzanego do 220 st C piekarnika. Piec, aż białko się zetnie. Wyłączyć piekarnik i suszyć bezy przez 2 h.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Bezy to jedne z moich ulubionych ciastek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj smaczne są smaczne, a potem tyłeczek rośnie :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    swietne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !