Sposób przygotowania

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i mleku na gęsto. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Połowę ryżu rozłożyć na średniej wielkości naczyniu żaroodpornym. Posypać cukrem i włożyć kilka kawałeczków masła. Przykryć połową jabłek posypanych cukrem i cynamonem. Na to położyć drugą połowę ryżu , a na wierzch jabłka. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni około godziny. Można zapiec również w prodiżu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moje ulubione danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    moja mama robi podobny jest wspaniały
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    bardzo lubię tą zapiekankę
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię i często robię ryż zapiekany z jabłkami.
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubimy zapiekany ryż z jabłkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !