Sposób przygotowania

Kalafior i brokuł dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Włoszczyznę i dymki oczyścić, obrać i pociąć na kawałki. W garnku gotujemy 1i 1/2 l wody. Wsypujemy bulion. Wrzucamy pokrojone warzywa za wyjątkiem brokułu i dymki. Poczekać, aż woda znowu zawrze, po czym zmniejszyć płomień i gotować jeszcze 15min. Dodajemy brokuł i dymki. Mięso wymieszać z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy do smaku sól i pieprz. Formujemy klopsiki, wrzucamy je do garnka z zupą. Gotujemy 6-7 min. Gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !