Sposób przygotowania

Z chrzanu, oleju, sosu sojowego, imbiru, goździków, gałki muszkatołowej,posiekanej drobno żurawiny oraz startych gruszek zrobić zaprawę( marynatę).
Kaczkę natrzeć na noc zaprawą. Rano kaczkę z cała marynatą i ½ szkl wody posolić, popieprzyć i upchać do rękawa foliowego. Piec 60 minut. Po godzinie wyjąć kaczkę z rękawa przełożyć do brytfanki i piec jeszcze około 40 minut polewają co 10 minut sosem spod kaczki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oddam wszystko za tą kaczuszkę .
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacyjna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !