Sposób przygotowania

Buraki należy umyć, a następnie upiec w piekarniku, obrać je ze skórki, pokroić w cieniutkie plasterki i skropić octem. Jaja ugotowane na twardo obrać ze skorupek, wyjąć z nich żółtka. Białka posiekać, żółtka przetrzeć przez sitko lub zmiksować, rozetrzeć z oliwą, zakwasić octem, dodać musztardę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać buraki i posypać posiekanymi białkami jaj.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Nigdy nie robiłam takiej :) Chętnie wypróbuję :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pusia

    apetyczna sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !