Sposób przygotowania

Oczyszczoną marchew zetrzeć na drobnej tarce i odcisnąć ok. pół szklanki soku (zużyc np wypijając).Do pozostałej marchwi wbić jajka, dodać stopiony tłuszcz , śmietanę i dokładnie rozetrzeć.Następnie wsypać część mąki, utrzeć i dodawać na przemian cukier i resztę mąki stale ucierając.Dodać sodę oczyszczoną i przyprawy, wymieszać. Masę wyłożyc do grubo wysmarowanej tłuszczem iwysypanej mąką blachy. Piec w niezbyt gorącym piekarniku 160- 170 *C co najmniej 1 godzinę. Po upieczeniu wyjmować z blach jak jest już zimne. Smakuje najlepiej następnego dnia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    takiego jeszcze nie jadłam ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Raz jadłam jakieś marchewkowe ciasto ale było bleeee
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe tyle jest placków z marchwią ale jeszcze nie jadłam muszę kiedyś spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię to ciasto
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Piekę podobny i jest dobry.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny przepis
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciekawe ciasto
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    podoba mi sie ten przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !