Sposób przygotowania

Pszenicę płukamy i zalewamy bulionem, gotujemy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez godzinę. Przykrytą odstawić na następną godzinę. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dymkę wraz ze szczypiorem pokroić w cienkie krążki. Do pszenicy dodać cukinię, marchew, dymkę, namoczony w gorącej wodzie, odciśnięty chleb oraz jajka i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Małe porcje gęstej masy kładziemy na mocno rozgrzany olej. Smażymy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 4min aż się zrumienią. Następnie odwracamy i smażymy przez ok3min. Gotowe!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !