Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z tłuszczem.Dodać resztę składników,szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce.Potem rozwałkować na cienki placek i foremką wykrawać z niego ciasteczka.W środku każdego zrobić otwór na galaretkę,a brzeg ciasteczek przekłuć słomką do napojów.Ułożyć ciasteczka na wyścielonej pergaminem blasze i upiec na złoty kolor.Każdą galaretkę rozpuścić w osobnym naczyniu w 150ml wrzącej wody,wystudzić.Otwory w wystudzonych ciasteczkach napełnić tężejącymi galaretkami.Odstawić blachę w chłodne miejsce.Ciastka można zawiesić na stelażyku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !