Sposób przygotowania

Gruszki obrać i pokroić w plasterki przełożyć do garnuszka dodać anyż, cynamon i cukier puder do smaku(ja dałam też nieco skórki pomarańczowej) całość podlać winem Martini i chwilę poddusić. Ostudzić.
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i pociąć je na kwadraty bądź prostokąty (dla mnie wyszło 9 kawałków) i upiec je w piekarniku.
W międzyczasie ugotować budyń. Z podanej ilości mleka odlać ½ szklanki i rozpuścić proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować. Następnie dodać do niego mleko z budyniem i ugotować gładką i jednolitą masę budyniową. Margarynę dokładnie rozkręcić mikserem dodać do niej cukier puder do smaku i cukier waniliowy. Następnie po łyżce dodawać ostudzony budyń. Wymieszać na jednolitą masę. Kawę rozpuszczalną rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody następnie dodać do masy. Dodać także choć niekoniecznie alkohol (u mnie na zdjęciach niestety widać jak się rozwarstwił może przez to, że dałam spirytus).
Na wystudzone ciasto francuskie wyłożyć gruszki a na to masę budyniową całość oprószyć kakao.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Coś oryginalnego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    APETYCZNIE WYGLĄDAJĄ

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !