Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przepuścić przez maszynkę.Dodać jajko, mąkę pszenną i odrobinę mąki ziemniaczanej, doprawić solą i pieprzem.Dobrze wyrobić.Formować spore i płaskie kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Grzyby umyć, jeśli suszone to wcześniej namoczyć.Ugotować, dodać mąkę rozrobioną w odrobinie wody, a następnie śmietanę(1-2 łyżki), doprawić solą, pieprzem, kucharkiem.Sosem polać kotlety.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Apetycznie się prezentuje to danie :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !