Sposób przygotowania

Ser zetrzeć na drobnej tarce, dodać bułkę namoczoną i odciśniętą, żóltka , masło i przyprawy.Wyrobić gładką masę, dodać ubitą i nieco posoloną pianę z bialek, lekko wymieszać.Kłaść masę łyżką na deskę posypaną bułką tartą, formować małe kotleciki licząc po 2 na osobę. Do kotlecików pasuje też ostry sos. Można podać z ziemniakami jak i z makaronem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A ja tak nie robię:)czas się nauczyć!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    jeszcze takich nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo ciekawe, wypróbuję :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    koniecznie muszę zrobić:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    idealna propozycja dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetnie, że trafiłam na Twój przepis. Mam w rodzinie amatorkę takich smakołyków i wiem na 100%, że będą jej smakowały.
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam,a najbardziej lubię jak ten serek wypływa z panierki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam taki smażony ser, ale nie jadam często
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mogłabym je jeść codziennie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo fajne!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !