Sposób przygotowania

Kości umyć, podzielić na części, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy i gotować aż do uzyskania bulionu. Flaki dokładnie oczyścić, w miarę potrzeby obgotować 2- 3 razy, zalać zimną wodą, dodać bulion z kości i gotować do miękkości. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić w paseczki lub kostkę, wrzucić do rondelka, zalać wodą i dusić na małym ogniu. Flaki po ugotowaniu odcedzić i pokroić w drobne kawałki- paseczki. Z mąki i tłuszczu przygotować zasmażkę, przestudzić i dodać do flaków. Do tego dodać uduszone warzywa, wymieszać, doprawić i zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    nero

    Mam trochę szynki wieprzowej - jak myślisz nada się do flaków
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ja robiąc flaki dodaję raczej mięso drobiowe, wtedy mają delikatniejszy smak.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka - lubię flaczki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doskonałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !